Het eerste Optrel Dealer Event in Gorinchem oogstte meteen veel waardering. Ted van der Burgt (Van der Peijl Techniek) vat het in drie stappen mooi en kernachtig samen: ”Het was leerzaam, er was een leuk activiteit én er was ruim de tijd om met de mensen van Optrel, van Vlamboog en met mijn collega-dealers bij te praten.”

Het initiatief voor deze dag ligt bij Vlamboog, al sinds 2001 de importeur voor deze Zwitserse fabrikant van oog- en ademhalingsbeschermingsmiddelen. Commercieel directeur Cornelis Alderlieste is trots en zuinig op de ca. twintig onafhankelijke lashuizen die gezamenlijk het Nederlandse Optrel-premium dealernetwerk vormen. “Zij doen dat allemaal met veel passie. En in het jaar waarin Vlamboog z’n 75-jarig bestaan viert, vonden wij het gepast om hen deze dag aan te bieden.”

Vakbeurs

Twee weken voor deze dealer dag was er de Schweissen & Schneiden vakbeurs in Essen, waar Optrel al een aantal noviteiten presenteerde. Jeroen Beijnes van REON-las had in Duitsland het belangrijkste nieuws al tot zich genomen, maar zo’n beurs beperkt zich altijd tot een kort gesprekje. In Gorinchem was er beduidend meer tijd. Jeroen: ”Ik had die Helix helm met het nieuwe PAPR-systeem nog niet in handen gehad. Hier kon dat mooi wel.”

Namens Optrel namen Holger Hartmann (salesdirector West-Europa en Scandinavië) en Pascal Spelt (Sales Manager Benelux) ruim de tijd om o.a. het swiss air TH3 ademhalingsbeschermingssysteem te demonstreren en toe te lichten. Een set van innovatieve filters weert stofdeeltjes, verontreinigingen en zelfs virussen. Het resulteert erin dat er maar liefst 99,8% zuivere lucht de lashelm wordt ingeblazen. De nieuwste Helix lashelm, maar ook carbonfilters en halfgelaatsmaskers van siliconen – met een doorzichtig venster voor de mond voor betere communicatie – gingen grif van hand tot hand.

Budgethelm?  

In een open sfeer werden tal van actuele kwesties besproken. Zo lichtte Holger zijn gehoor ook alvast in over welke artikelen in de loop van 2024 uit gefaseerd worden en uit het Optrel-assortiment gaan verdwijnen. Nederlandstalige handleidingen en brochures zijn er nu nog niet voor de Optrel-artikelen, maar dat onderwerp staat hoog op de agenda bij het Zwitserse hoofdkantoor. Verschillende dealers waren nieuwsgierig of Optrel ook met een goedkope budgethelm van onder de € 100,- gaat komen. Daarop klonk een stellig ‘nee’ van de man uit Zwitserland. Optrel staat al 35 jaar voor innovatie en het verleggen van grenzen op het gebied van technologie en daar past volgens Holger een budgethelm niet bij: ”Die weg willen wij niet opgaan.”

Toegevoegde waarde  

Een actueel en telkens terugkerend thema is de concurrentie van aanbieders op internet. Van tijd tot tijd worden de Nederlandse dealers geconfronteerd met parallelimport en aanbieders, met name uit Duitsland, die flink onder de prijs duiken. Wettelijk is daar niet veel aan te doen. Wel gaat Optrel, als ze lucht krijgen van een dergelijke actie, op zoek naar de bron en spreekt die aan op dit onwenselijke gedrag. Maar, zo stelden Optrel en Vlamboog daar tegenover, hou vooral ook oog voor de toegevoegde waarde van een stabiel dealernetwerk. Internet levert geen service, dealers wel (twee vertegenwoordigers van het Optrel servicecentrum in Dordrecht waren ook aanwezig bij de dealerdag). Internet is geen kundig adviseur, dealers wel. En internet bouwt geen band met klanten op, en dealers doen dat wel. 

Laserlassen  

Uiteraard was er ook aandacht voor laserlassen en hoe je te beschermen tegen schadelijk UV-licht en infraroodstraling. Optrel heeft o.a. een laserpanel ontwikkeld en er zit een speciale laserlashelm in de pijplijn, die vanaf april 2024 op de markt komt. Arnold Prinsen (Forkink Lastechniek en Advies) had de nodige vragen over die laserhelm, en was ook in de gelegenheid deze aan de mensen van Optrel te stellen. “Nee,” zegt hij lachend: ”Ik kreeg nog geen antwoord op ál mijn vragen. Maar er werd nuttige informatie gedeeld. En wat ook leuk is aan zo’n dealerdag met collega’s; je hoort nog eens wat.”

Mooie mix  

Om onderling informatie uit te wisselen was voor de middag een ontspannend programma samengesteld. Het gezelschap werd verdeeld in groepjes en vervolgens met E-choppers en fat bikes op pad gestuurd voor een puzzeltocht door de fraaie Betuwe. Jeroen vond het allemaal goed geregeld. “Ze hadden de groepjes keurig gemixt zodat ik veel nieuwe mensen heb leren kennen. Wij zitten helemaal in het noorden van Groningen. Dan ontmoet je niet zo snel andere collega’s.” 

Ook Ted vond de speurtocht en de aansluitende barbecue een waardevol onderdeel van deze eerste Optrel dealerdag. ”Je kon gezellig even bijkletsen, en dat hoefde niet per se over zaken te gaan. Op deze manier bouw je toch een beter contact op en dit scheelt als je elkaar de volgende keer belt of spreekt. Want je komt elkaar in de markt weleens tegen natuurlijk.”