Al sinds 1948 is Vlamboog een gevestigde naam in de laswereld. Als producent en als handelshuis levert Vlamboog lasartikelen en persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) aan dealers en wederverkopers in meer dan 50 landen.

In 2018 is Vlamboog onderdeel geworden van Intersafe, de Europese leverancier van PBM en veilig werken voor de industrie. Sinds januari 2019 valt Intersafe onder de Lyreco Group. Lyreco is één van de grootste distributeurs ter wereld van werkplekoplossingen, actief in 42 landen op 4 continenten. Als onderdeel van deze wereldwijde partij, biedt Vlamboog een solide basis en internationale mogelijkheden voor alle Lashuizen en PBM-distributeurs op het gebied van veilig en gezond werken.

De wereldwijde bekendheid van Vlamboog dankt zij aan haar in Dordrecht geproduceerde Samson, Optimus, Victory en Progress electrodenhouders en Flair gutstangen, die via een uitgebreid internationaal dealernetwerk verkrijgbaar zijn. Deze producten zijn door hun uitzonderlijk hoge kwaliteit al decennia lang het boegbeeld van Vlamboog en worden dagelijks wereldwijd gebruikt, met name in industrieën waar continuïteit en veiligheid voorop staan. Ook Multi Vision lashelmen en Weldsafe lasbenodigdheden vallen direct onder de Vlamboogvlag. Vlamboog is exclusief verdeler van Optrel en Phoenix en tevens officieel importeur van meerdere vooraanstaande A-merken als Markal, StrongHand, Moldex, Americ en Nische. Als one-stop leverancier met een hoog serviceniveau leveren wij uiteraard ook diverse andere merken. 

Producent: topkwaliteit Made in the Netherlands

De door Vlamboog in Nederland geproduceerde electrodehouders, gutstangen en koppelingen worden wereldwijd verkocht via importeurs, lasspecialisten en technische groothandels. Via deze wederverkopers komen onze producten terecht bij scheepswerven, in de offshore, in de bouw, de mijnbouw, bij gieterijen en in tientallen andere metaalbewerkende sectoren. Daarnaast zijn wij producent van de welbekende Multi Vision lashelmen en Multi C’Air III verse lucht units. Deze helmen en complete sets, al dan niet met een automatische cassette (ADF), staan bekend om hun uitstekende prijs-kwaliteit verhouding.

Handelshuis: een krachtige partner met wereldwijde contacten

Laskabel, werkhandschoenen, lassets, lasglas, wolfraamelectroden, gutselectroden, lasdekens, lashandschoenen, koppelingen, gelaatschermen, lasdekens, verse luchthelmen, mondkapjes, veiligheidsbrillen… wij kopen vele honderden lasaccessoires en pbm’s in bij zorgvuldig geselecteerde producenten binnen en buiten Europa. Met deze producenten hebben wij door de jaren heen een goede relatie opgebouwd. Ook heeft Vlamboog commerciële partners die het assortiment van Vlamboog verder versterken. Onze relaties en samenwerkingsverbanden maken Vlamboog tot een sterke partner voor elk bedrijf met een las- of een PBM-behoefte.

Totaalleverancier: maximale ondersteuning en ontzorging

Voor veel Vlamboogklanten zijn lasaccessoires en PBM’s slechts een deel van het gevoerde of gebruikte productenpakket. Vlamboog stelt zich dan ook ten doel haar klanten op deze producten maximaal te ontzorgen zodat de klant zich kan richten op zijn bredere bedrijfsvoering. Klantspecifieke voorraden, private label leveringen en productbeschikbaarheidsgaranties… het zijn slechts enkele voorbeelden van afspraken die ervoor zorgen dat de continuïteit in uw bedrijfsvoering gewaarborgd blijft terwijl je op het gebied van lasaccessoires en PBM’s maximaal ontzorgd wordt.

Lyreco

In 2018 is Vlamboog onderdeel geworden van Intersafe, de Europese leverancier van PBM en veilig werken voor de industrie. Sinds januari 2019 valt Intersafe onder de Lyreco Group. Lyreco is één van de grootste distributeurs ter wereld van werkplekoplossingen, actief in 42 landen op 4 continenten. Als onderdeel van deze wereldwijde partij, biedt Vlamboog een solide basis en internationale mogelijkheden voor alle Lashuizen en PBM-distributeurs op het gebied van veilig en gezond werken.