Binnen de wereld van de lashelmen en PAPR-systemen staat de lashelmenfabrikant Optrel op eenzame hoogte. Optrel is afkomstig uit Zwitserland en is een merk dat gespecialiseerd in lassen en slijpen. Topkwaliteit en Innovatie zijn de kracht van deze gedreven producent. Vlamboog is exclusief importeur van Optrel in Nederland en bedient Optrel-eindgebruikers o.a. via een select aantal Optrel Premium Dealers. Optrel Premium dealers beschikken over de kennis om je perfect te adviseren over onderstaande Optrel producten en de laatste innovaties. Bekijk het assortiment in onze webshop. Optrel inkopen maar nog geen dealer? Neem contant op via de button “word dealer”.


Optrel
Optrel lashelmen

De beste bescherming door Optrel

Lassers hebben met hun veelsoortige en soms complexe lasprocessen behoefte aan de beste bescherming, comfort en efficiëntie als het op hun lasuitrusting aankomt. Het Zwitserse bedrijf Optrel AG is gespecialiseerd in het produceren van lasbeschermingssystemen die de veiligheid, gezondheid en efficiëntie van lassers vooropstellen. Al tientallen jaren is de naam Optrel synoniem met topkwaliteit lashelmen en laskappen met automatische cassette! Of het nu gaat om een actieve of passieve bescherming, Optrel heeft een innovatieve en comfortabele oplossing die aan de eisen van de lasser voldoet. Het Optrel assortiment kent een EXPERT lijn, een PRO lijn en een BASIC lijn.

OPTREL EXPERT LIJN

Meer informatie

Hoort lassen tot je dagelijkse werkzaamheden en laat de kwaliteit van je werk geen compromissen toe? Dan heb je een beschermende uitrusting nodig die voldoet aan de allerhoogste eisen op het gebied van efficiëntie, veiligheid en comfort. Tientallen jaren ervaring en een compromisloos streven naar kwaliteit vormen de basis van de optrel expert-lijn. De expert-lijn combineert de nieuwste technologie met het grootst mogelijke comfort voor de gebruiker.OPTREL PROFESSIONAL LIJN

Meer informatie

Is lassen een van je vele werkgebieden en is het lassen beperkt tot enkele toepassingen? Je last regelmatig maar niet dagelijks? Daarvoor heeft Optrel de pro-lijn ontwikkeld. Ook dán heb je een lashelm nodig die je veiligheid en efficiëntie waarborgt. Teruggebracht tot de essentie, gemaximaliseerd voor gebruik.OPTREL BASIC LIJN

Meer informatie

De Basic lijn omvat alle producten die binnen de passieve lasbescherming vallen. De handschilden en helmen bieden betrouwbare bescherming voor mensen die maar zelden laswerkzaamheden uitvoeren, die werken in ruimtes met beperkte bewegingsvrijheid of die binnen speciale toepassingen werken.


Innovaties

De afgelopen 5 jaar heeft Optrel de laswereld verrast met revolutionaire innovaties. Hiermee zijn geheel nieuwe normen gesteld voor lashelmen en PAPR verse lucht systemen:

Optrel Helix serie

Nieuw op de markt is de Optrel Helix serie. Deze lashelmen bieden optimale bescherming tegen vonken voor het gezicht, ogen en hals. De Optrel Helix is zeer comfortabele, erg compact en heeft een minimaal gewicht.

Wat is er nieuw?

Als Vlamboog zijn wij trots dat wij als eerste in Europa de nieuwe Optrel Helix serie kunnen leveren. De helm heeft een hoop voordelen:

  • Lage belasting van de nekspieren
  • Tot 6,3x groter gezichtsveld dan een standaard 100x50mm standaard cassette
  • Geen helmwissel tussen het lassen en het slijpen/snijden nodig
  • Een cassette in kleur 2 of 2,5
  • Inclusief helm met EN397 normering

Overige producten

Panoramaxx lashelm

Meer informatie

De Optrel Panoramaxx is een ultieme volautomatische lashelm die alle wereldrecords van onderstaande helmen in zich verenigt: een 6 maal groter zichtsveld dan conventionele lashelmen, kleurenecht zicht in alle standen, een extreem heldere neutrale (slijp)stand in DIN 2,5, volautomatische kleurinstelling met een persoonlijke calibratie en een nieuw energieconcept.

Optrel

Crystal 2.0 lashelm

Meer informatie

Voor het eerst in de geschiedenis van het lassen ziet u als lasser het verbindingsproces zoals het werkelijk plaatsvindt. Hoe het smeltbad smelt, hoe de lasnaad ontstaat. U ziet hoe het toevoegmateriaal in het lasbad wordt ondergedompeld en krijgt volledige controle over uw werk. Crystal Lens Technology biedt briljant zicht (kleur 2), alsof je door een ruit kijkt. Kristalhelder. En dankzij Optrel Autopilot altijd met het juiste beschermingsniveau.


Vegaview lashelm

Meer informatie

’s Werelds eerste en enige professionele ADF-lashelm met een neutrale (slijp)stand in kleur 2.5. Voor het eerst hebben lassers een extreem helder zicht op hun werkstuk zonder hun helm af te zetten of open te klappen. Elke lasser weet wat dit betekent: fijner werken, een beter eindresultaat en een grote tijdsbesparing.


e684 lashelm

Meer informatie

’s Werelds eerste volautomatische lashelm met een superieure 1/1/1/1 ADF cassette. Alle ADF-lashelmen zijn semi-automatisch. Er is maar 1 lashelm op deze planeet die zich volautomatisch aanpast. Naast het grote gebruiksgemak en de tijdsbesparing heeft deze helm nog meer absoluut unieke features als hoekonafhankelijkheid, een true colour filter en een voor de lasser’s ogen aangename openingsvertraging.


Liteflip autopilot lashelm

Meer informatie

’s Werelds eerste en enige volautomatische Flip-Up ADF-lashelm. Er is lang op gewacht maar het resultaat is er naar : een topkwaliteit 1/1/1/2 ADF Flip-Up helm met een bereik van maar liefst 1/4/5-14 (!) Het is niet zomaar een automatische Flip-up geworden! Volautomatische kleurinstelling voor optimale veiligheid en gebruiksgemak, een true-color zicht op je werkstuk en werkomgeving en een twilight ADF-functie waardoor de ogen minder belast worden. Lichtgewicht (530g) en ergonomisch ontworpen voor een minimale druk op hoofd en nek. Ook verkrijgbaar met veiligheidshelm en in PAPR-versie en ook hier 2+1 jaar garantie.


p550 NEO lashelm

Meer informatie

De vertrouwde p550 maar dan sterk verbeterd. Een topkwaliteit middenklasser welding helmet met een vernieuwde 1/1/1/2 cassette, een kleurenecht True Color filter en een langere batterij-levensduur tot 3000 uur.


WeldCAP lashelm

Meer informatie

Een qua functionaliteiten volwaardige lashelm die gedragen wordt als een baseball cap. Nu ook verkrijgbaar in bumpCAP uitvoering: extra bescherming voor het hoofd tegen stoten. Makkelijk mee te nemen aan de riem… voor mensen die van tijd tot tijd (maar niet full-time) lassen en groot gebruiksgemak waarderen.


Clearview slijpkap

Meer informatie

Onbeperkt vrij zicht op uw werkruimte, gefilterde en heldere lucht met instelbare luchtverdeling maken de clearmaxx het unieke gezichts- en ademhalingsbeschermingssysteem met het hoogste veiligheidsniveau. Deze slijpkap weegt slechts 330 gram en is ook verkrijgbaar in kleur 5.


E3000X aanblaassysteem

Meer informatie

Een in alle opzichten superieur PAPR-systeem met een zeer korte terugverdientijd. Waarschijnlijk staat in de manual van je huidige PAPR dat je voor de veiligheid elke keer voor aanvang van werkzaamheden een flow-test hoort te doen. Doet niemand dat in je bedrijf en vermoed je dat dat nooit zal veranderen? Geen probleem. De E3000X is gecertificeerd met geïntegreerde flow-meting waardoor je dus altijd ‘in compliance’ met normen en wetgeving werkt… wel zo veilig voor lasser en werkgever! Los van “compliance” en veiligheid is dit PAPR systeem superieur in zuivering (TH3… 10x schoner dan een TH2) en in terugverdientijd dankzij een kostenbesparend voorfiltersysteem.Waar te halen

Kijk voor meer informatie op de website van Optrel of vraag je documentatie over Optrel aan.

Optrel welding