Binnen de wereld van de lashelmen en PAPR-systemen staat de Zwitserse lashelmenfabrikant Optrel op eenzame hoogte. Topkwaliteit en Innovatie zijn de kracht van deze gedreven producent. Vlamboog is exclusief importeur van Optrel in Nederland en bedient Optrel-eindgebruikers o.a. via een select aantal Optrel Premium Dealers. Optrel Premium dealers beschikken over de kennis om u perfect te adviseren over onderstaande Optrel producten en de laatste innovaties. 

Innovaties

De afgelopen 5 jaar heeft het oude Optrel de laswereld verrast met revolutionaire innovaties. Hiermee zijn geheel nieuwe normen gesteld voor lashelmen en PAPR verse lucht systemen:

De panoramaxx:

De ultieme volautomatische lashelm die alle wereldrecords van onderstaande helmen in zich verenigt : een 6 maal groter zichtsveld dan conventionele lashelmen, kleurenecht zicht in alle standen, een extreem heldere neutrale (slijp)stand in DIN 2,5, volautomatische kleurinstelling met een persoonlijke calibratie en een nieuw energieconcept.

De liteflip autopilot lashelm:

’s Werelds eerste en enige volautomatische Flip-Up ADF-lashelm. Er is lang op gewacht maar het resultaat is er naar : een topkwaliteit 1/1/1/2 ADF Flip-Up helm met een bereik van maar liefst 1/4/5-14 (!)  Het is niet zomaar een automatische Flip-up geworden!  Volautomatische kleurinstelling voor optimale veiligheid en gebruiksgemak, een true-colour zicht op uw werkstuk en werkomgeving en een twilight ADF-functie waardoor de ogen minder belast worden. Lichtgewicht (530g) en ergonomisch ontworpen voor een minimale druk op hoofd en nek.  Ook verkrijgbaar met veiligheidshelm en in PAPR-versie en ook hier 2+1 jaar garantie.

De vegaview lashelm

’s Werelds eerste en enige professionele ADF-lashelm met een neutrale (slijp)stand in kleur 2.5. Voor het eerst hebben lassers een extreem helder zicht op hun werkstuk zonder hun helm af te zetten of open te klappen. Elke lasser weet wat dit betekent: fijner werken, een beter eindresultaat en een grote tijdsbesparing.

De e684 lashelm

’s Werelds eerste volautomatische lashelm met een superieure 1/1/1/1 ADF cassette. Alle ADF-lashelmen zijn semi-automatisch. Er is maar 1 lashelm op deze planeet die zich volautomatisch aanpast. Naast het grote gebruiksgemak en de tijdsbesparing heeft deze helm nog meer absoluut unieke features als hoekonafhankelijkheid, een true colour filter en een voor de lasser’s ogen aangename openingsvertraging. 

De e3000:

Een in alle opzichten superieur PAPR-systeem met een zeer korte terugverdientijd. Waarschijnlijk staat in de manual van uw huidige PAPR dat u voor de veiligheidelke keer voor aanvang van werkzaamheden een flow-test hoort te doen. Doet niemand dat in uw bedrijf en vermoed u dat dat nooit zal veranderen? Geen probleem. De E3000 is gecertificeerd met geïntegreerde flow-meting waardoor u dus altijd ‘in compliance’ met normen en wetgeving werkt… wel zo veilig voor lasser en werkgever! Los van “compliance” en veiligheid is dit PAPR systeem superieur in zuivering (TH3… 10x schoner dan een TH2) en in terugverdientijd dankzij een kostenbesparend voorfiltersysteem.

De weldCAP:

Een qua functionaliteiten volwaardige lashelm die gedragen wordt als een baseball cap. Nu ook verkrijgbaar in bumpCAP uitvoering: extra bescherming voor het hoofd tegen stoten. Makkelijk mee te nemen aan de riem… voor mensen die van tijd tot tijd (maar niet full-time) lassen en groot gebruiksgemak waarderen.

De p550 NEO: 

De vertrouwde p550 maar dan sterk verbeterd. Een topkwaliteit middenklasser met een vernieuwde 1/1/1/2 cassette, een kleurenecht True Colour filter en een langere batterij-levensduur tot 3000 uur. 

De OSC.:

Deze klassieker onder de optrel lashelmen heeft in de zomer van 2017 een ijzersterke upgrade gekregen door een vernieuwde ADF volgens de laatste optrel normen.

De beste bescherming door Optrel

Lassers hebben met hun veelsoortige en soms complexe lasprocessen behoefte aan de beste bescherming, comfort en efficiëntie als het op hun lasuitrusting aankomt. Het Zwitserse bedrijf Optrel AG is gespecialiseerd in het produceren van lasbeschermingssystemen die de veiligheid, gezondheid en efficiëntie van lassers vooropstellen. Al tientallen jaren is de naam Optrel synoniem met topkwaliteit lashelmen met automatische cassette! Of het nu gaat om een actieve of passieve bescherming, Optrel heeft een innovatieve en comfortabele oplossing die aan de eisen van de lasser voldoet. Het Optrel assortiment  kent een EXPERT lijn, een PRO lijn en een BASIC lijn.

EXPERT LIJN

Hoort lassen tot uw dagelijkse werkzaamheden en laat de kwaliteit van uw werk geen compromissen toe? Dan heeft u heeft een beschermende uitrusting nodig die voldoet aan de allerhoogste eisen op het gebied van efficiëntie, veiligheid en comfort. Tientallen jaren ervaring en een compromisloos streven naar kwaliteit vormen de basis van de optrel expert-lijn. De expert-lijn combineert de nieuwste technologie met het grootst mogelijke comfort voor de gebruiker.

PROFESSIONAL LIJN

Is lassen een van uw vele werkgebieden en is het lassen beperkt tot enkele toepassingen?  U last regelmatig maar niet dagelijks? Daarvoor heeft Optrel de pro-lijn ontwikkeld. Ook dán heeft u een lashelm nodig die uw veiligheid en efficiëntie waarborgt.  Teruggebracht tot de essentie, gemaximaliseerd voor gebruik.

BASIC LIJN

De Basic lijn omvat alle producten die binnen de passieve lasbescherming vallen. De handschilden en helmen bieden betrouwbare bescherming voor mensen die maar zelden laswerkzaamheden uitvoeren, die werken in ruimtes met beperkte bewegingsvrijheid of die binnen speciale toepassingen werken.

Kijk voor meer informatie op de website van Optrel. Bekijk ook onze speciale documentatie over Optrel.

Optrel-logo