Al sinds 1934 produceert Markal producten voor de industrie. Het assortiment omvat onder andere chemicaliën, thermometers en een grote variatie aan industriële markeerproducten. Het bedrijf produceert stiften voor de volgende oppervlakken:

  • Metaal
  • RVS
  • Plastic
  • Hout
  • Rubber
  • Beton 
  • Glas

Ook voor de lasindustrie heeft Markal een speciale lijn aan fakkelbestendige potloden en stiften: Red-Riter en Silver-Streak. De markeringen van de potloden en stiften zullen niet zomaar worden weggebrand of -gewreven.

Naast markeerstiften, heeft Markal een speciale stift ontwikkeld voor de lasindustrie. De thermomelt HEAT-STIK is een snelle, goedkope oplossing om op een accurate wijze de oppervlaktetemperatuur te meten van verschillende soorten metaal. De stiften zijn verkrijgbaar in een groot aantal temperaturen en smelten zodra de precieze temperatuur is bereikt.

Vlamboog biedt een brede variatie aan Markal-producten. Zo vind je in ons assortiment onder andere markeerstiften, temperatuursticks en fluorescerende markers. Hier vallen ook de thermomelt HEAT-STIKs en fakkelbestendige potloden onder.

Het merk Markal is de wereldleider in hoogwaardige, handbediende industriële markeerproducten. Vanuit de productielocaties in Elk Grove Village, IL, VS en Blyes, Frankrijk, produceert en verkoopt het bedrijf hoogwaardige industriële markers voor de volgende bedrijfstakken: metaalproductie, scheepsbouw, assemblage van auto’s, lassen en metaalbewerking, bouwconstructie, houtbewerking en nog veel meer.

Al meer dan 87 jaar zijn ze er trots op de hardwerkende aannemers te ondersteunen die ’s werelds grote bruggen, schepen, auto’s, huizen, kantoortorens, energiecentrales en vele andere technische hoogstandjes bouwen met Markal-producten.

Kijk voor meer informatie op de website van Markal. Bekijk ook onze uitgebreide documentatie.

Markal-logo