Al meer dan 87 jaar ondersteunen Markal-producten hardwerkende aannemers die ’s werelds grote bruggen, schepen, auto’s, huizen, kantoortorens, energiecentrales en vele andere technische hoogstandjes te bouwen. Ons assortiment omvat onder andere chemicaliën, thermometers en een grote variatie aan industriële markeerproducten.


Stiften voor de lasindustrie

Voor de lasindustrie heeft Markal een speciale lijn aan hittebestendige potloden en stiften: Red-Riter en Silver-Streak. De markeringen van de potloden en stiften kunnen niet zomaar worden weggebrand of -gewreven.

Naast markeerstiften, heeft Markal een speciale stift ontwikkeld voor de lasindustrie. De thermomelt HEAT-STIK is een snelle, goedkope oplossing om op een accurate wijze de oppervlaktetemperatuur te meten van verschillende soorten metaal. De stiften zijn verkrijgbaar in een groot aantal temperaturen en smelten zodra de precieze temperatuur is bereikt.

Oppervlakken voor de stiften

De stiften van Markel zijn op veel verschillende oppervlakken te gebruiken. Het bedrijf produceert stiften voor de volgende oppervlakken:

  • Metaal
  • RVS
  • Plastic
  • Hout
  • Rubber
  • Beton 
  • Glas

Markel en Vlamboog

Vlamboog biedt een brede variatie aan Markal-producten. Zo vind je in ons assortiment onder andere markeerstiften, temperatuursticks en fluorescerende markers. Hier vallen ook de thermomelt HEAT-STIKs en hittebestendige potloden onder.

Het merk Markal is de wereldleider in hoogwaardige, handbediende industriële markeerproducten. Vanuit de productielocaties in Elk Grove Village, IL, VS en Blyes, Frankrijk, produceert en verkoopt het bedrijf hoogwaardige industriële markers voor de volgende bedrijfstakken: metaalproductie, scheepsbouw, assemblage van auto’s, lassen en metaalbewerking, bouwconstructie, houtbewerking en nog veel meer.

Kijk voor meer informatie op de website van Markal. Bekijk ook onze uitgebreide documentatie.

Markal-logo