ATG – Advanced Technology Gloves – is één van ’s werelds meest toonaangevende fabrikanten op het gebied van werkhandschoenen. Met innovatie en kwaliteit als objectief, ontwerpt, ontwikkelt en produceert ATG handschoenen die de prestaties van het meest geavanceerde werkinstrument verbetert: de hand. De fabrikant is verticaal georiënteerd en heeft daardoor controle over alle elementen van het productieproces. De ISO 9001-normen worden streng bewaakt met als doel een continu hoogwaardig kwaliteitsproduct te leveren. ATG biedt een doelgericht assortiment aan professionele producten dat geschikt is voor zeker 90% van alle werkzaamheden binnen de metaalproductie, algemene montage, petrochemie en offshore.

Vlamboog, is een leverancier van ATG handschoenen. Ons assortiment omvat een breed scala aan handschoenen die voldoen aan de diverse behoeften en eisen van verschillende industrieën. 

Geen zweethanden met de ATG handschoen

ATG is sinds haar oprichting uitgegroeid tot een wereldwijd erkende speler en gebruikt ISO 14001 en REACH als kader voor haar milieubeleid. Outsourcing is al lang geen uitzondering meer in deze sector. Toch doet ATG alles zelf en garanderen ze dat niets wordt geoutsourcet. De ATG werkhandschoenen zijn ‘huidvriendelijk’ en dan ook dermatologisch gecertificeerd volgens de Oeko-Tex richtlijnen, het internationale keuring- en certificatiesysteem voor de textielindustrie. Geurtjes maken geen kans dankzij ‘Sanitized’, een hygiënische functie die in alle handschoenen ingebouwd zit. Sanitized (zonder triclosan) werkt als een ingebouwde deodorant die de handschoen fris houdt. De ATG handschoenen met gepatenteerde ad-apt technologie maken definitief een einde aan zweethanden.

Assortiment ATG

ATG produceert vier verschillende categorieën handschoenen, elk met een eigen toepassing.

 • MaxiFlex®
  • De MaxiFlex® werd speciaal ontworpen en ontwikkeld als luchtdoorlatende handschoen. De combinatie van uitstekend comfort met toonaangevende duurzaamheid maakt dit dé referentie voor precisiewerk in droge omgevingen.
 • MaxiCut®
  • MaxiCut® werd ontworpen voor mensen met nood aan snijbescherming in een uitdagende omgeving.
 • MaxiDry®
  • Het gamma MaxiDry® combineert comfort en grip met bescherming tegen olie. Hierdoor kun je in die moeilijke omstandigheden toch rekenen op gecontroleerde prestaties.
 • MaxiChem®
  • MaxiChem® is een nieuwe generatie van handschoenen. De handschoenen zijn bestand tegen chemicaliën en combineren werkcomfort met optimale grip en huidbescherming.

Kijk voor meer informatie op de website van ATG. Bekijk ook onze documentatie over handbescherming.

ATG-werkhandschoenen