Ansell is een internationale leidinggevende speler voor oplossingen die de gezondheid, het welzijn en de persoonlijke bescherming waarborgen. Met meer dan 14.000 medewerkers verspreid over vestigingen in Noord- en Zuid-Amerika, EMEA en Azië, neemt het bedrijf wereldwijd een vooraanstaande positie in op het gebied van hand- en lichaamsbescherming. Alles wat ze doen, draait dan ook om bescherming en het waarborgen van hygiëne.

Maar bij Ansell betekent dit meer dan bescherming alleen; onze producten en diensten geven mensen namelijk overal ter wereld het benodigde vertrouwen en we stellen bedrijven en werknemers in staat beter te presteren.

Werkgebied van Ansell

Ansell is actief in drie belangrijke segmenten: 

HEALTHCARE

De afdeling Healthcare van Ansell produceert en verkoopt onder andere chirurgische en onderzoekshandschoenen en aanverwante producten voor de gezondheidszorg. Tot de klanten in de medische sector behoren spoeddiensten van ziekenhuizen, EHBO-diensten, huisartsenposten, tandartsen en dierenartsen, waar zowel de patiënten als het medisch personeel worden beschermd.

INDUSTRIE

De afdeling Industrie produceert en verkoopt hoogwaardige hand- en lichaamsbescherming voor uiteenlopende industriële toepassingen. Hiermee beschermt Ansell werknemers in bijna alle sectoren: de auto-industrie, chemische industrie, metaalproductie, fabricage van machines en gereedschappen, voedingsindustrie, bouw en mijnbouw en zoveel meer. Dit is de sector waar Vlamboog B.V. vooral actief in is als ANSELL leverancier. Het assortiment rondom de sector Industrie omvat pbm’s op het gebied van bijvoorbeeld mechanische bescherming, bescherming tegen chemicaliën en bescherming voor eenmalig gebruik. Daarnaast bieden ze de gepatenteerde AnsellGUARDIAN service, waarmee ze bedrijven helpen de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen te kiezen voor meer veiligheid, productiviteit en betere bedrijfsprestaties.

LIFE SCIENCES

De afdeling Lifesciences produceert en verkoopt innovatieve hand- en lichaamsbeschermingsproducten. Deze zijn speciaal ontwikkeld voor de bescherming van producten en personen in laboratoria, onderzoekscentra voor vaccins, bij geneesmiddelenontwikkelaars, in de biotechnologie en farmaceutische industrie en bij producenten van micro-elektronica en medische hulpmiddelen.

Ansell assortiment

Het assortiment bestaat onder andere uit:

  • Chirurgische handschoenen
  • Onderzoekshandschoenen
  • Veiligheidsvoorzieningen
  • Gezichtsbescherming
  • Veiligheidskleding
  • RABS en handschoenen voor handschoenenkasten
  • Gezichtsmaskers
  • Mechanische handschoenen en armbeschermers

Kijk voor meer informatie op de website van Ansell. Bekijk ook onze uitgebreide documentatie.

Ansell-leverancier